Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ  изразява своето несъгласие

...
Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ  изразява своето несъгласие
Коментари Харесай

Реформата в здравеопазването не трябва да се започва с чистки

Федерация на синдикатите в опазването на здравето – КНСБ  изразява своето противоречие по отношение на информацията за положението на УМБАЛ " Александровска ", отразена в медийното пространство.

" Притеснени сме от дейностите, които стават сега с Александровска болница – една от най-старите и постоянни лечебни заведения, в която работят всички структури и се образоват студенти. Тази болница бе и на първа линия през цялото време на пандемията от COVID-19 ", означават от синдикатът. 

От федерацията акцентират, че всички чиновници са получавали работните си заплати, няма съкращения или неплатени отпуски. Работили са по един от най положителните КТД на УМБАЛ в страната, подписан сред синдикатите и управлението на болничното заведение.

" Задълженията, за които се упреква управлението, са плод на неглижирани години наред компликации пред университетските лечебни заведения. Здравеопазването има потребност от промяна, само че не би трябвало да се стартира с чистки ", безапелационни са синдикатите. 

Според тях смяната на управлението без съществени доказателства за злоупотреби и виновност не е нужна, тъй като ще донесе разтърсвания в работата на УМБАЛ, ще затрудни лекуването на пациентите и образованието на студентите.

" Присъединяваме се към апела на нашите синдикални членове, към колектива на болничното заведение да се прекратят тези медийни  внушения.

Нашите здравни експерти са изморени от безрезултатните приказки за промяна в опазването на здравето.

Нека ги подкрепим да работят умерено и ползотворно в името на пациентите! ", прецизират от КНСБ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР